26 Temmuz 2012 Perşembe

Tarzımız ne bizim?

Bugün şu fotoğrafı görünce içimden yazmak geldi.


Ben böyle tarza işerim hacı.

 
Bir tarza gireceğim, veya yeni bir tarz yaratacağım diye şekilden şekile girmeyin beyler. Bu yaz sıcağında, tişört+yün süveter+ceket, altına kalın pantolon giyip de neyi amaçlıyorsunuz ki? Sadece bu arkadaşta değil, çoğu kişide görmekteyim malesef. "Para yok  hacı." boktan bir mazaret biliyorsunuz ki. Çünkü, bir şekilde giyiminize ayırabilirsiniz parayı. Pazarda farketmediğiniz muhteşem şeyler var. Sadece bir saat ayırıp, cüzî bir miktarla yırtabilirsiniz. Ki resimdeki kadar para verip de,
bu şekilde rezil bir tarzım olacaksa, hiç olmasın derim. tişört+keten pantolon yeter bundan ziyade.
 
Fotoğraflı, zorlamalı önerilerime başlamadan önce amacınızın ne olduğunu(iş dünyasında dikkat çekmek, barda havalı takılmak, bir kadınla beraber takılmak-onu etkilemek, ya da her şeyi geçtim şık bir tarza sahip olmak... Amacınızı belirleyin ve amaç ne olursa olsun yazın ortasında yukardaki şekilde giyinmeyin!

Resimlerle örnekleyerek anlatayım. Resimlere tıklayarak büyütmeniz en sağlıklısı.
 
 ***** 

 Eğer sert bir  mizacınız varsa "mavi" jeans tarzı ince kotlar, üstünüze de sevdiğiniz renkte, koyu bir tişört yetecektir. Şöyle ki;


*****
 Eğer hedefiniz iş dünyası ise, ofis ortamlarında şık görünmek istiyorsanız, iş yemeğine gidecekseniz veya yeni tanıştığınız bayanla ilk akşam yemeğinizse şu tarz da çok uygun. Tabii, akşam 6-7'ye kadar giymemeniz terleme açısından yararınıza.


***** 
  Rahat bir tarzım olsun derseniz, koyu yeşil şort, bej penye ve siyah gözlükle bu tarzı yaratmanız mümkün. Söyleyin bana, göze hoş gelmeyen, kolay kolay gönüle hoş gelir mi? (Kendimizi kandırmayalım.)


*****  

 İlkbaharın son günleri (mayıs sonu) ve eylülün son  günleri aşağıdaki tarz süper gider. Hem yaratıcı, hem moda hem de "cool" olma amaçları doğrultusunda hava da müsaitse giyemeyeceğiniz yer yok bu tarzı.
 

 *****  

  İşte modaya uyarken kimliğini unutmamış bir şıklık. Aşmayın kendinizi sade şıklık her zamanın modası. Hafif esinti altında da gider.


Aksesuvar olarak (Alınması zorunlu olmayan, ancak doğru seçimlerle yıkımlar yaratabileceğiniz ürünler)

Kaba saba görünmeyen saatler;


 

Eğer gözlük takmak size yakışıyorsa hipster gözlüğü;





Bileklik,bir sıra ve giysilerinizden en az biriyle uyumlu olacak şekilde takabilirsiniz.


Son olarak; Allah'ım şöyle moda zamanı yaşatma bize rezillik: (Sakın  ama  sakın YAPMAYIN.)


Görünen o ki, milyonlarca seçeneğimiz var. Ne istiyoruz? Amacımız ne? Bunlara karar verdikten sonra, çok değil yarım saatlik bir araştırma sonrasında katalogunuzu kendiniz yaratmış olacaksınız. Bağımsız. Ten renginize uyumlu olmasına dikkat edin yeterli. Kıssadan hisse; hayatı yaşanılabilir yapabiliriz.

 

Hiç yorum yok: